+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 3 van 3

Discussie: Implantaat

 1. #1
  Junior Member
  Geregistreerd
  16 januari 2012
  Berichten
  1

  Implantaat

  heeft iemand weet van een anti-drank implantaat?
  kent iemand andere middeltjes? wat is het meest efficiënte?

  dank.

 2. #2
  Administrator
  Geregistreerd
  23 juli 2010
  Berichten
  10
  Beste Hopefull,

  Vroeger werd wel gebruik gemaakt van een antabuse inplanting die voor langere tijd zou werken. Men is daar echter mee gestopt omdat het zeer dikwijls niet werkte of omdat er nadelige bijwerkingen waren (zoals ontstekingen).
  Het meest werkzame middel om niet te drinken is antabuse. Het wordt best dagelijks genomen op voorschrift van een huisarts, gedurende enkele weken. Als je toch drinkt wordt je doodziek. Voor velen is het een hulpmiddel om de eerste periode waarbij ze gestopt zijn met drinken te overbruggen. Het werkt dan als 'stok achter de deur' en je hoeft maar 1 keer op een dag te beslissen of je zal drinken of niet.
  Je vindt hier meer info over hulpmiddelen bij het stoppen met drinken:
  http://www.alcoholhulp.be/ondersteunende-medicatie

  Vriendelijke groeten,
  Herwig Claeys

 3. #3
  Junior Member
  Geregistreerd
  29 juni 2016
  Berichten
  1
  Beste Hopefull, alsook Moderator,

  heden ben ik na een opname zelf vertrokken omdat zowel dokters als psychologen gewoon niet de moeite deden om opzoekingswerk te verrichten wat betreft dit implantaat. Het werd zogezegd niet meer gedaan of dan enkel in het buitenland.

  Daar aanwezig kon ik mijn smartphone gelukkig bijhouden en ben na een week terecht gekomen op een brochure van AZG Mortsel in verband met die implantaten. Ik heb toen de betreffende nummers gebeld en kreeg de naam van 2 chirurgen die het wel tot op heden nog doen.

  Ik kreeg bij dokter Meir onmiddellijk het antwoord dat ze dit wel nog heel even doen omdat rond 07/07 het niet meer zal te verkrijgen zijn in België.

  Ik heb gisteren dus wel meteen een consultatie kunnen vastleggen op morgen donderdag 30/06. Waarna onmiddelijk op vrijdag 01/07 meteen een opname in dagziekenhuis is gepland om het implantaat te plaatsen.

  Hopelijk kan ik u hiermee van dienst zijn.

  En gelukkige bijna ex-verslaafde.

  Dries Missiaen

+ Reageren op discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken