30 JUN 2016

De nieuwe Alcoholhulp website

alcoholhulp 2016

Alcoholhulp werd volledig vernieuwd en 'responsive' gemaakt, waardoor de website zich automatisch zal aanpassen aan verschillende beeldschermen. Deze aanpassing drong zich op door de aan de gang zijnde evolutie waarbij internetgebruikers verschillende toestellen gebruiken om op het web te surfen, zoals desktop, laptop, tablet en smartphone. Binnenkort zal ook gokhulp.be volgen. Daarna cannabishulp en drughulp.

Het ontwerp werd in een nieuw kleedje gestoken, maar de 'look & feel' bleef grotendeels bewaard om de herkenbaarheid te behouden. Een aantal informatieve teksten werden herwerkt en binnenkort zullen er nog een aantal nieuwe gepubliceerd worden.

De online programma's (zelfhulp en begeleiding) werden grondiger herwerkt om ze motiverender en aantrekkelijker te maken. Daarom werden een heel aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zoals onder andere een 'dashboard' om alle onderdelen snel te vinden, een overzicht van de eigen evolutie, een volledig nieuwe oefening rond waardegebieden ('wat vind ik echt belangrijk in mijn leven?'), wekelijkse aanmoedigingsberichten (zelfhulp), de mogelijkheid om per oefening berichten met de hulpverlener uit te wisselen (begeleiding),  het beheren van 'reminders' (herinneringsboodschappen), en een uitgebreide bibliotheek met informatie.

Meer details over de update op de online-hulpverlening blog

Alle nieuwsberichten