07 NOV 2016

Tournée minerale.

tournée minerale

Hoewel alcohol een sociaal aanvaarde drug is, betekent dit niet dat het gebruik ervan onschuldig is. De campagne van VAD en Stichting tegen Kanker roept mensen op om in februari 2017 een maand lang geen alcohol te drinken. Want dat is goed voor je gezondheid. En doet je nadenken over hoeveel je drinkt.

Alcohol heeft invloed op heel je lichaam en hangt samen met ongeveer zestig verschillende aandoeningen. Van de bekende 'kater' tot black-outs, geheugenproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker.

Goede redenen om alcohol een maand lang links te laten liggen. Je lichaam krijgt zo de kans om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Volgens onderzoek merken heel wat mensen dat ze tijdens zo'n maand geleidelijk beter slapen en zich fitter voelen. Je spaart ook heel wat geld uit. En je krijgt minder calorieën binnen...

Een bijkomend effect is dat je stilstaat bij je drinkpatroon. Niet zelden kom je erachter dat je eigenlijk veel meer drinkt dan je denkt. De onderzoeken toonden ook aan dat veel mensen na zo'n actie effectief minder gaan drinken.

Doe mee via www.tourneeminerale.be

Alle nieuwsberichten