Alcoholtest

alcoholtest

Je drinkt regelmatig en stelt jezelf de vraag of je drinken mogelijk schadelijk is voor je gezondheid. Of je bent gewoon nieuwsgierig. Neem even tijd en vul de test in, nadien krijg je een persoonlijk advies. Deelname is anoniem, je hoeft jezelf dus niet aan te melden.

  • Deze test kan je helpen bij het inschatten van je alcoholgebruik, maar is niet bedoeld om een diagnose door een arts of andere deskundige te vervangen.
  • Een gedeelte van deze test baseert zich op de Alcohol Use Disorders Identification Test (of AUDIT), ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie.
  • De AUDIT is echter bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder. In het kader van deze website werden de uitslagen voor personen jonger dan 18 jaar, in de mate van het mogelijke aangepast. Wil je liever een test gebruiken die specifiek op jongeren gericht is, klik dan op volgende links:  De DrugLijn alcoholtest -18 jaar of www.watdrinkjij.nl
  • Bij vragen over het aantal glazen alcohol dat je drinkt, reken je best in 'standaardglazen'. Wat zijn standaardglazen?

Meer over deze alcoholtest

Meer zelftests

Op de website van De DrugLijn vind je kennistests en zelftests rond: cannabis – alcohol – speed – cocaïne – gokken – xtc – slaap- en kalmeringsmiddelen – internet. De tests zijn bedoeld voor 18 jaar en ouder.
www.druglijn.be/test-jezelf

Terug naar boven

 

Share:

druglijn advies

Share: