07 JUL 2015

Alcoholhulp & Centra Geestelijke Gezondheidszorg

cgg en alcoholhulp

Een aantal hulpverleners van enkele Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) kregen een opleiding om de online programma's van Alcoholhulp, Cannabishulp en Drughulp te gebruiken in combinatie met individuele begeleiding of therapie. Dit betekent dat mensen met alcohol- of drugproblemen die hulp zoeken bij een CGG naast individuele gesprekken (of groepsgesprekken) bijkomend kunnen beschikken over een online programma waarmee ze ook thuis aan de slag kunnen.

In dit geval hoeven cliënten zich NIET te registreren via de website, zoals volledige online cliënten dat doen. In de plaats daarvan zal de CGG hulpverlener een account voor hen aanmaken. Er zullen dan ook geen gesprekken via chat plaatsvinden zoals bij een volledige online begeleiding, want hulpverlener en cliënt zien elkaar tijdens een gewoon gesprek. De hulpverlener zal wel kunnen opvolgen wat de cliënt online doet met de opdrachten in het programma en dit bespreken tijdens de gesprekken.

Let wel: niet alle hulpverleners binnen de betreffende CGG's hebben een opleiding gekregen. Dus als je van plan bent hulp te zoeken bij één van deze CGG's en je wilt het online programma kunnen gebruiken tijdens de begeleiding, vraag er dan naar wanneer je contact neemt en/of tijdens het intake gesprek.

Bij welke CGG's en aanverwante diensten is de combinatie van individuele gesprekken en het online programma mogelijk?

Meer informatie over deze manier van werken vind je hier »

Alle nieuwsberichten