Alcoholtest

zelftest alcohol

Je drinkt regelmatig en stelt jezelf de vraag of je drinken mogelijk schadelijk is voor je gezondheid. Of je bent gewoon nieuwsgierig. Neem even tijd en vul de test in, nadien krijg je een persoonlijk advies. Deelname is anoniem, je hoeft jezelf dus niet aan te melden.

  • Deze test kan je helpen bij het inschatten van je alcoholgebruik, maar is niet bedoeld om een diagnose door een arts of andere deskundige te vervangen.
  • Bij vragen over het aantal glazen alcohol dat je drinkt, reken je best in 'standaardglazen'. Wat zijn standaardglazen?
  • Een gedeelte van deze test is gebaseerd op de Alcohol Use Disorders Identification Test (of AUDIT), ontwikkeld door de Wereldgezondheidsorganisatie.
  • De AUDIT is bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder. In het kader van deze website werden de uitslagen voor personen jonger dan 18 jaar, in de mate van het mogelijke aangepast. Wil je liever een test die specifiek voor jongeren gemaakt is, klik dan op volgende links:  De DrugLijn alcoholtest -18 jaar
  • Bij de testresultaten wordt verwezen naar de alcoholnormen van de WHO. Deze verschillen van de huidige richtlijnen in België. Meer info over deze verschillen vind je op de VAD website.
  • Meer over de alcoholtest

Start de test

Meer info

Op de website van De DrugLijn vind je kennistests en zelftests rond: cannabis – alcohol – speed – cocaïne – gokken – xtc – slaap- en kalmeringsmiddelen – internet. De tests zijn bedoeld voor 18 jaar en ouder. www.druglijn.be/aan-de-slag