14 DEC 2015

Alcoholhulp verder met Vlaamse middelen gefinancierd

Alcoholhulp met steun van de Vlaamse overheid

Het vroeger federale Verslavingsfonds werd overgenomen door Vlaanderen. Wegens de transitieperiode was het een tijdje wachten, maar uiteindelijk kregen we de formele bevestiging dat Alcoholhulp (+ Cannabishulp en Drughulp) verder zal gefinancierd worden door de Vlaamse overheid. En dit minstens tot eind 2017. Ook de 'uitrol' bij CGG en aanverwante diensten, om de programma's 'blended' toe te passen, zal worden verdergezet.

Volgens ons een terechte beslissing. Sinds 2009 is Alcoholhulp voor iedereen beschikbaar in heel Vlaanderen en kent een groot bereik. Alcoholhulp (veruit de populairste website van de drie) werd in 2014 bijna 800.000 keer bezocht, kreeg 1.300 aanmeldingen voor de online zelfhulp en meer dan 900 aanmeldingen voor de online begeleiding. Het ziet er naar uit dat deze aantallen ook in 2015 haalbaar zijn, en mogelijk zelfs worden overtroffen.

Maar alles kan beter. We plannen voor Alcoholhulp enkele aanpassingen voor begin 2016. In eerste plaats moet de website 'responsive' gemaakt worden, waardoor ze zich aanpast aan meerdere beelddragers, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Verder plannen we o.a.: het begeleidingsprogramma volledig modulair (meer op maat) aan te bieden, een berichtenbox bij elke opdracht (feedback mogelijkheid vergroten), het gebruik van flexibele 'reminders', belonende boodschappen, getuigenissen, enzovoort.

We mikken erop om alle aanpassingen in het voorjaar 2016 te realiseren. Verder denken we aan een smartphone app van het alcoholdagboek, waarbij het dagboek gesynchroniseerd wordt met de website.

Alle nieuwsberichten