Nieuwsberichten

01 AUG 2011

Meer alcoholcontroles aangekondigd

De komende 2 jaar zouden er telkens 450.000 extra ademtests uitgevoerd worden. Die komen bovenop de 750.000 controles die nu al jaarlijks afgenomen worden. Het gaat om een toename met zestig procent. Van de ministerraad kreeg ontslagnemend minister Turtelboom woensdag groen licht om daar één miljoen euro voor vrij te maken uit het Verkeersveiligheidsfonds. Bedoeling is om op middellange termijn zelfs tot 2,1 miljoen testen per jaar te komen.

Lees het volledige artikel

28 JUN 2011

Al-Anon België viering 50-jarig bestaan

De viering van het 50-jarige bestaan van Al-Anon in België gaat door op 3 september 2011 in Heule (bij Kortrijk).

Meer info
Website Al-Anon / Alateen

Al-Anon

Lees het volledige artikel

11 MEI 2011

Dronken senioren achter het stuur

Recent verschenen een aantal berichten in de pers omtrent senioren die positief bliezen bij politiecontroles in het Mechelse. Is er sprake van toenemend drankgebruik bij ouderen? Volgens de woordvoerder van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid gaat het eerder over toevalstreffers. Nochtans constateert de VAD de laatste jaren een toename van alcoholconsumptie bij 65-plussers (terwijl het bij de andere leeftijdsgroepen licht daalt). Dat dit bij alcoholcontroles tot nu toe minder aa...

Lees het volledige artikel

21 MAA 2011

'Slaapmutsje' nadeliger voor vrouwen

Bij recent onderzoek kwam tot uiting dat vrouwen enerzijds een sterker slaperig gevoel kunnen krijgen van alcohol, maar dat anderzijds hun slaap er meer door verstoord wordt dan bij mannen het geval is.

Lees meer

Lees het volledige artikel

14 MAA 2011

Alcoholhulp in 2010

Meer uitgebreide cijfers over de werking van Alcoholhulp in 2010, met bespreking.

Lees meer op de blog van online-hulpverlening.be

Lees het volledige artikel